Lanolin Krem Nedir, Nasıl Kullanılır?

Lanolin Krem Nedir, Nasıl Kullanılır?

          Lansinoh Lanolin göğüs ucu kremi, sadece HPA lanolin içerir. Lansinoh HPA Lanolin, hassaslaşan meme uçlarını korumaya yardımcı olur. 100% doğal lanolin içeriği ile emzirmeden önce silinmesi gerekmez. İngiliz Alerji Kurumu’nun onayını almayı başarmıştır. Doğal bir formüle sahiptir ve hipoallerjeniktir. Rengi, kokusu ve tadı olmadığı için beslenme sırasında veya sonrasında bebeği rahatsız etmez. Emzirme sonrasında  Lanolin Göğüs Ucu Kremi  sürebilir ve  göğüs pedleri ile meme ucunu koruyabilirsiniz. 

 

 

Emziren annenin göğüs ucu hassasiyeti hakkında

 

          Emziren annelerin göğüs uçlarında yara ya da hassasiyet oluşabilir. Söz konusu meme ucu hassasiyetinin nedeni genellikle yanlış emzirmedir. Sağlık kurumlarında doğum öncesi ve sonrasında emzirme eğitimleri veriliyor. Emzirmenin öğrenilmesi ve bu yeni duruma alışma ile birlikte genellikle hassasiyet azalır. Ancak söz  konusu meme ucu hassasiyetine karşı Lanolin krem kullanımı bölgeyi rahatlatmaya yardımcıdır. 

 

Meme ucunun zarar görmemesi için emzirme nasıl olmalı?

 

            Yenidoğan bebek emme refleksiyle doğar ve anne de emzirme içgüdüsüne sahiptir. Ancak doğru şekilde emzirmek bebeğin yeterince beslenebilmesi, sütün miktarı ve annenin konforu için önemli bir ayrıntıdır. Peki, doğru emzirme nasıl olur?

 

  • - Rahat edeceğiniz konforlu bir pozisyonda oturun ya da uzanın. 
  • - Size stres etkisi yaratacak unsurları göz ardı edebileceğiniz bir ortam yaratmaya çalışın. Hoş ve hafif bir müzik, temiz hava, iyi hissettiğiniz bir oda gibi…
  • - Emzirirken yanınıza bir bardak ılık su alabilirsiniz. Ara ara birer yudum su almak iyi hissettirebilir. 
  • - Bebeği onun rahat edeceği şekilde başı kolunuza oturacak şekilde ve ne tamamen yatay ne de dik olacak şekilde konumlandırın.
  • - Meme ucunun kahverengi kısmının mümkün olduğunca büyük bölümünü bebeğin ağzına yerleştirin. Sadece meme ucunu değil kahverengi kısmın tamamını ağzına almasını sağlayın. 
  • - Emzirme sona erdiğinde meme ucuna Lanolin krem sürebilirsiniz. 
  • - Bebeğinizi emzirmeden önde kremi temizlemenize ya da silmenize gerek yok. Lansinoh HPA Lanolin krem tamamen doğal içerikli olduğu, hiçbir katkı ve koruyucu madde içermediği için emzirmeden önce silinmesine gerek yoktur. Meme ucunun silinmesi ya da sık yıkanması meme ucu dokusunun kurumasına ve hassasiyetin artmasına sebep olur.

 

 

 

Lanolin Nedir?

          Lanolin nedir ya da lanolinin içeriği nedir diye merak edenlere için hemen söyleyelim: koyun yününden elde edilen doğal bir maddedir. Koyun yünü, özel bir yağ içerir. Bu yağ, kozmetik ve ilaç üretiminde yüzlerce yıldır kullanılıyor. Farklı amaçlarla kullanılan lanolin maddesi, özellikle cilt hassasiyeti için önemli bir yağ asidi içeriyor. Kırpılmş koyun yününden laboratuvar ortamında çıkarılan lanolin yağı, hafif antiseptiktir. Bu nedenle lanolin içeren kremler özellikle cilt hassasiyeti için tercih edilebilir. Emzirme döneminde en sık rastlanan ve erken dönemde emzirmeyi sonlandırmanın en önemli sebebi olan mem ucu hassasiyetinin giderilmesinde bu doğal yağ sıklıkla tercih edilir.

 

 

 

 

Happy Mom and Kids

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kaynak: lansinoh lanolin

 

 

Etiketler: Happy Mom and Kids
Ekim 12, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR