Silikon Göğüs Pompası Nasıl Kullanılır?

Silikon Göğüs Pompası Nasıl Kullanılır?

           Doğumun ardından başlayan emzirme dönemi, her anne için aynı geçmiyor. Ortalama 2 sene süren emzirme döneminde kimi zaman bebekler anne memesini reddediyor, kimi zaman da anneler farklı sebeplerle sürekli bebeklerinin yanında olamıyor. Bu gibi durumlar için ilk akla gelen yardımcı ise göğüs pompası. Çeşitli sebeplerden bebeğini emziremeyen anneler, bebeklerinin anne sütünden faydalanması için sütlerini süt pompası ile sağarak veriyor. Bu yazımızda “Silikon göğüs pompası nasıl kullanılır?” sorusunun yanıtını bulabilirsiniz.  

 

 

Göğüs Pompası Nedir?

 

         Göğüs pompası nedir ve ne işe yarar soruları pek çok anne adayı tarafından merak ediliyor. Emziren kadınların kullandıkları süt pompası; göğüsten sütü çıkarmaya yarayan cihaza deniyor. Göğüs pompaları manuel ya da elektronik olabiliyor. 

 

Yeni doğan bebeklerin özellikle ilk 6 ay boyunca ihtiyacı olan besinler anne sütünde bulunuyor. Anne sütündeki koruyucu maddeler, yağ, protein ve diğer besin çeşitleri bebek gelişimi için oldukça önemli. Dolayısı ile bebeklerin anne sütü ile buluşması çok önemseniyor. Göğüs pompaları, bebeğin anne sütüne istediği her an ulaşmasını kolaylaştırıyor. 

 

Süt Pompası Nasıl Kullanılır?

 

 

            Süt pompası kullanımı pompa modellerine göre farklılık gösteriyor. Bu yazıda silikon göğüs pompası nasıl kullanılır sorusuna odaklanıyoruz.  Silikon göğüs pompası, sütün hiçbir damlasının ziyan olmamasına imkan veriyor. Silikon süt pompası kullanımı oldukça kolay! 

 

           Pompa kullanmadan önce yapılması gereken ilk iş kaynayan su ile sterilizasyon yapmak. Steril hale gelen pompanın kurumasını bekledikten sonra boyun askısını takabilirsiniz. Pompanın kenarlarını dışarı doğru çevirdikten sonra, pompa gövdesinin sıkılması gerekiyor. Hazır hale getirdiğiniz pompayı, göğsünüzün tam ortasına yerleştirin. Katladığınız pompa kenarlarını açın. Pompa gövdesini serbest bıraktığınızda doğal bir vakum oluşur. Vakum sayesinde sağma işlemi sırasında elinizi kullanmanıza gerek kalmıyor. Vakum gücünü kontrol etmek için baskı oranını değiştirebilirsiniz. Rahat bir vakum seviyesi bularak, sağma işlemini kolaylıkla tamamlayabilirsiniz. 

 

 

 

 

Göğüs Pompası Kullanılması Gereken Durumlar

 

           Göğüs pompası, anne sütünün verimli kullanılması ve ziyan olmaması için elzem ürünlerden biri. Özellikle çalışan annelerin ihtiyaç duyduğu süt pompaları, annelerin hayatını kolaylaştırıyor. Kolay kullanılan pompalar sayesinde anne iş yerinde kısa sürede sütünü sağarak, muhafaza edebiliyor. İşyeri haricinde evdeyken de göğüs pompasına ihtiyaç duyulabiliyor. Emzirme sırasında bebeğin emmediği göğüstünden de kimi zaman süt geliyor. Göğüs pompası kullanarak, bu sırada akan sütü toplamak mümkün. 

 

            Mastit gibi sorunlar söz konusu olduğunda da göğüs pompası kullanmak konfor sağlıyor. Kimi zaman göğüste fazla süt birikiyor. Bebek yeteri kadar ememiyorsa da fazla sütü sağmak ve depolamak fayda sağlıyor. Sağılan sütleri; anne sütü saklama poşetleri ile muhafaza edebilir, ihtiyaç halinde ılık su içinde bekleterek bebeğinize verebilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 

Happy Mom and Kids

 

 

 

 

Etiketler: Happy Mom and Kids
Ekim 12, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR